Produsele noastre

Afișați filtrul

Dizolvant pentru îndepărtarea uleiului și grăsimii Pantatec

Ulei, grăsime și suprafețe necontaminate!

PantaTec ULTIMATE este un aditiv revoluționar utilizat în mod eficient în tehnologiile de sablare. Cu o productivitate mai mare și costuri mai mici pentru a obține rezultate optime. Folosind aditivul PantaTec, puteți obține o suprafață care asigură o calitate remarcabilă a produselor și prezintă numeroase avantaje.

PantaTec ULTIMATE este un aditiv de curățare care leagă impuritățile grase, uleioase etc. datorită proprietăților sale fizice. Prezența startului de PantaTec ULTIMATE pe piesa de prelucrat este irelevantă pentru prelucrarea ulterioară. PantaTec ULTIMATE este sigur din punct de vedere fiziologic, fără solvenți și ușor de utilizat.

 

De ce să utilizați PantaTec?

PantaTec ULTIMATE este un aditiv de sablare care, atunci când este adăugat la utilaje de sablare, sau particule de oțel inoxidabil în mașinile de sablare cu roți, curăță suprafața de contaminarea cu ulei și grăsime pentru a îmbunătăți eficiența sablării. Îndepărtează eficient murdăria de pe pulverizator, mașină și piesa de prelucrat. Aditivul PantaTec ULTIMATE, împreună cu compușii solizi rezultați, este apoi îndepărtat din sistem de către agentul de curățare cu granule sau cu un desprăfuitor. Produsul pulverizat curat rămas în mașină tratează mult mai bine suprafața. Prin adăugarea de PantaTec ULTIMATE, spălarea, curățarea și degresarea înainte sau după pulverizare pot fi omise, astfel încât piesa de prelucrat este gata de lucru în continuare. Vopseaua și lacul pot fi aplicate direct pe suprafață. Rezultatul este un proces stabil, reproductibil, fără pregătirea obișnuită a suprafeței, spălare-uscare. Aceasta este o condiție prealabilă importantă pentru realizarea unui strat durabil de protecție împotriva coroziunii.

Care sunt beneficiile utilizării PantaTec?

Reducerea costurilor:

Generează beneficii semnificative sub forma economiilor de costuri rezultate din încetarea operațiunilor de spălare și degresare.

Principalele motive pentru reducerea costurilor sunt următoarele:

- reducerea forței de muncă pentru curățare
- nu este necesară utilizarea altor substanțe înainte sau după procesul de sablare
- timpi tehnologici mai scurți datorită eliminării sau reducerii etapelor de curățare
- mai puține fluxuri de lucru datorită fiabilității aditivului
- reducerea riscului de reclamații datorită îmbunătățirii asigurării calității
- nicio investiție sau achiziție de utilaje noi

 

antaTec ULTIMATE este cunoscut de mult timp în tehnologia de sablare și este eficient în combaterea straturilor de ulei și grăsime, care până în prezent erau îndepărtate în mod adecvat numai cu mare efort și costuri ridicate. Această nouă tehnologie poate trata suprafețele contaminate într-un mod unic, cu un efort redus și o reducere semnificativă a costurilor.

O alternativă și/sau o completare rntabilă în comparație cu procesele tradiționale de curățare chimică umedă datorită economiilor de costuri disponibile și posibilităților de îmbunătățire a calității. În multe cazuri, nu este posibil să se includă o etapă de curățare în procesul de tratare a suprafeței, astfel PanteTec reprezintă alegerea cea mai potrivită.

Rezultate recunoscute:

Rezultatele pozitive obținute deja de PantaTec, cunoscute din practică, au fost confirmate științific la faimosul Institut Fraunhofer pentru Tehnologie de Producție și Materiale Avansate (IFAM) Fraunhofer Institute of Manufacturing Technology and Advanced Materials. În studiile aprofundate, s-a pus un accent deosebit pe aplicabilitatea sa în diferite condiții și pe durabilitatea acoperirilor rezistente la coroziune.

Eșantioanele de testare au fost plăci de oțel care au fost mai întâi curățate și complet degresate. Ulterior, probele au fost contaminate într-un mod specific cu uleiuri și grăsimi utilizate în mod normal în procesul de producție EAB. Probele de testare au fost apoi curățate folosind perii de oțel și aditiv PantaTec.

Studiile ulterioare au demonstrat eficacitatea aditivului și efectul său excepțional asupra calității suprafeței.

Fiabilitatea procesului:

Asigură un material de pulverizare fără grăsimi și fără ulei pentru a îmbunătăți fluxul uniform și liber al materialului, fiabilitatea procesului și calitatea remarcabilă. Grăsimile și uleiurile nu mai ajung la filtre, astfel încât acestea nu sunt contaminate, durata de viață este prelungită. Curățarea materialului pulverizat devine mai eficientă, astfel încât distribuția granulației permite o rugozitate mai bună a suprafeței și condiții de lucru mai curate.

Siguranța împotriva incendiilor:

PantaTec este inert, neinflamabil și incombustibil. Datorită proprietăților sale, riscul de incendiu și de explozie a prafului scade pe tot parcursul ciclului de sablare. Acest efect benefic a fost demonstrat în mod clar prin diferite teste de combustie. În plus, datorită proprietăților sale axate pe calitate, aceasta reduce riscul de explozie a prafului în sistemele explozive.

Protejarea filtrelor:

PantaTec leagă, de asemenea, contaminanții din filtre, crescând considerabil durata de viață a cartușelor de filtrare, acestea contaminându-se mult mai târziu cu grăsimi, uleiuri și alți contaminanți. Este eficient și poate economisi bani pe termen lung prin protejarea filtrelor și, prin urmare, crește eficiența economică a unităților de producție și oferă un avantaj competitiv. Pe baza unor teste riguroase, durata de viață a cartușelor filtrante poate fi dublată.

Pentru mai multe informații despre cum acționează PantaTec: PantaTec